Dhoad og Lions of Africa - Transform

Transform mottok tilskudd fra Nordic Cultural Points for å bygge opp ulike prosjekt som styrker world/roots musikken og musikere i de Nordiske landene.

I mars -22 møttes nordiske utøvere fra «Lions of Africa» og «Dhoad» fra Rajasthan, India med sine respektive ledere Laye «Ananas» Dieng og Rahis Bharti i Frankrike for å utvikle et felles konsertforestilling. Denne videoen viser det første resultatet og vi gleder oss til å både se og høre de ved flere anledninger under årets Transform-festival i september.

To kulturer på hvert sitt kontinent, hvor historien og bevisstheten til befolkningen nedarves gjennom musikk, sang, dans og historiefortelling. Dansen og rytmen er selve nerven i folket og legger grunnlaget for identiteten deres. For alle utenfor er det en fest i farger og bevegelser, livsglede og skjønnhet. Når Dhoad fra Rajasthan i India og Lions of Africa fra Senegal kommer sammen er det virkelig et festfyrverkeri i vente.

Hver for seg har de turnert over hele verden og er begge kulturelle ambassadører i sine respektive hjemland. For første gang setter de sammen en forestilling som viser storheten til hver og en av kulturene samt skjønnheten de deler.

Dhoad og Lions of Africa
Share: