DreamTeam-artist Ruth Potter med gjester // FAB – Folk All-In Band - Transform

Dokkhuset Scene
Lørdag 10. september kl 20.00

DreamTeam-artist Ruth Potter med gjester // FAB – Folk All-In Band

Dobbelkonsert
Pris: Student kr 250 / Voksen kr 350

Årets DreamTeam-artist Ruth Potter

Et av høydepunkta på Transformfestivalen er årets DreamTeam-konsert. Hvert år spør vi en musiker i regionen om å sette sammen sitt Dream Team med artistvenner fra fjern og nær med fokus på etnisk/roots music.

I år er det harpist Ruth Potter fra Trondheim Symfoniorkester som gir oss en helt egen konsert på Dokkhuset. Hun kommer fra Sussex i England, er uteksaminsert fra London Royal Academy of Music og spiller dette nydelige instrumentet som kan dateres tilbake tusenvis av år. Gamle skildringer av harpen er registrert i dagens Irak, Iran og Egypt og senere i India og Kina. I Middelalderen spredte den seg over Europa og senere til Amerika. Potter har spilt og gjort plateopptak med alle de største orkestrene i Norge samt turnert verdens konserthaller med alle de største britiske orkestrene. Hun har deltatt som kammermusiker i Londons Wigmore Hall og stått for soloframførelser i Purcell Room.

For oss som drar på folkemusikkfestivaler rundt om i Skandinavia og Storbritannia er det store sjanser for å treffe på Ruth som har et eget hjerte for disse musikktradisjonene.

Ruths DreamTeam består av kjente folkemusikere fra Shetland, Skottland og Sverige, samt en av norges fremste saxofonister.

Ruth Potter – harpe
Catriona McKay – harpe og tangenter
Chris Stout – fele
Anders Löfberg – cello
Trygve Seim – saxofon

FAB – Svensk powerfolk i storformat!

Folk All-in Band er storbandversjonen av tradisjonell folkemusikk. Et mektig rytmisk samspill av strykere og en heftig brasseksjon som løfter enhver tradisjonell slått opp blant disco-kulene og spotlightene. Det blir umiddelbart feststemning og dansefot eller ikke; vanskelig å sitte i ro! Leder for bandet og initiativtaker Karl-Johan Ankarblom, som ellers arrangerer musikk for klassiske orkester, etablerte Folk All-in Band for å få ut den store lidenskapen han har for folkemusikken. Han samlet favorittene sine i folkemusikk-Sverige for å tolke tradisjonen på nytt og resultatet er en spellmannsfest fra himmelen.

Lena Jonsson – fele
Anna Lindblad – fele
Jenny Elisabeth Gustafsson – fele
Adrian Jones – 5 strengsfele
Jonas Bleckman – cello

Niclas Ericson – trompet
Stefan Stensson Mathiesen – altsaksofon
Kristoffer Siggstedt – trombone
Daniel Reid – barytonsaksofon
Johan Ronström – mandolin

Adam Johansson – gitar
Karl-Johan Ankarblom – keyboard
Kristofer (Krydda) Sundström – bass
Rolf Landberg – perkusjon
Jonathan Lundberg – trommer

Share: