En hyllest til Mikis Theodorakis ved Oluf Dimitri Røe og Taximi - Transform

Dokkhuset Scene
Torsdag 8. september kl 19.00 Foredrag, 20.00 Taximi konsert

«En hyllest til Mikis Theodorakis» ved Oluf Dimitri Røe og Taximi

Foredrag og konsert
Pris: Student kr 200 / Voksen kr 280

Mikis (Michael) Theodorakis (1925-2021) – en av de mest kjente skikkelsene i Hellas i moderne tid, døde i fjor. Han var komponist, dirigent, poet og politiker. Mange kjenner ham først og fremst for den fantastiske musikken som ble kjent langt utover de greske landegrenser, men han var også et symbol for kampen mot undertrykkelse og urettferdighet i Hellas og over store deler av verden.

Oluf Domitri Røe, foto Thor Egil Leirtrø

Denne kvelden skal gresk-norske Oluf Dimitri Røe – født i Hellas og med en sterk tilknytning til landet, fortelle oss om den legendariske skikkelsen Mikis Theodorakis. Oluf er selv musiker med en lang rekke innspillinger bak seg og trakterer fiolin, sekkepipe og vokal i grupper som Bengalo og Fri Flyt. Ham jobber også som kreftoverlege og forsker på St Olavs Hospital.

Etter foredraget er det klart for hyllestkonsert med gresk-svenske Taximi og gjestesanger Roula Manisanou. De ble etablert på begynnelsen av 90-tallet i Stockholm og har som mål å formidle den autentiske greske folkemusikken. I over 30 år har de gitt flotte konsertopplevelser til et lydhørt publikum. Denne konserten ble spilt inn for svensk TV2 i 2021 sammen med blant annet finske Arja Saijonmaa.

Roula Manisanou – sang

“Today we lost a part of Greece’s soul. Mikis the teacher, the intellectual, the radical, our Mikis has gone”. Lina Mendoni – kulturminister Hellas 2021.

Roula Manisanou – sang
Christos Despiniadis – sang, gitar
Giorgos Degermetzoglou – sang, bouzouki
Ann-Cathrine Hedin – fiolin, baglama
Andreas Kostopoulos – kontrabass
Philip Olsson – piano

Share: