Miniatyrlandsbyer med veggmaleri og gatekunst - Transform

Cicignongs plass & Kattveita
Hele uken

Miniatyrlandsbyer med veggmaleri og gatekunst

Suparna Paul er fra Jamshedpur i India, men har bodd de siste fire årene i Trondheim med sin mann og familie. Hun er utdannet bioingeniør, og selvlært kunstner som gleder seg over alle typer kreative prosjekt med maling som hovedfokus. Heldigvis for Transform ble hun fort en del av det kreative teamet som alltid ser en mulighet til å skape noe nytt og vakkert overalt.

Hun er lærer i kreative fag på ungdomsprosjektet vårt «Transformers». Det siste halvåret har de blant annet jobbet med miniatyrhus fra kulturer rundt om i verden som er kjent for sine karakteristiske veggmalerier(se også utstillingen African Murals på biblioteket). Ndebele fra Sør-Afrika, Tiebele fra Burkina Faso og en fra mer hjemlige trakter i Maharashtra-regionen i India kalt Warli. Elever på visuelle fag ved Trondheim Kulturskole er også med. Resultatet kan du glede deg over på Cicignons plass gjennom hele festivaluka. De minste kan krype inn og utforske husene, mens de voksne kan se ei fotoutstilling omkring det samme temaet.

I tillegg har Suparna tatt på seg å friske opp Kattveita hvor Trykkeriet Scene ligger med ulike indiske håndverkstradisjoner og lyskunst som hennes hjemby er så kjent for.

Share: