Platos hulelignelse - Transform

Metodistkirken
Søndag 4. september kl 18.00

Platons Hulelignelse – maleriutstilling. Åpning

Presentasjon av ‘Platons hulelignelse’ og en samtale med noen av artistene.
Inngang: Gratis. Det serveres lettere forfriskninger

I 2021 inviterte Transform talentfulle artister fra mange ulike land til å skape bilder relatert til begrepet «Transformering». Deres kunstneriske tolkinger belyste hvor vid definisjonen av et ord kan bli.

Prosjektet ble så vellykket at vi valgte å gå for en ny runde i 2022, og årets tema er Platons «Hulelignelse». Den er en av de viktigste allegoriene i vårt tankegods og har stått seg over tid. Den er like relevant som den var på Sokrates tid, og våre utvalgte kunstnere har også latt seg inspirere på helt ulike måter for å fortelle sin versjon

Sokrates beskriver en gruppe mennesker som har levd hele sitt liv lenket til en hulevegg. Alt de kan se er den blanke veggen foran seg. Her projiseres skygger fra objekter som passerer foran et bål bak dem og de skal navngi disse. Skyggene er fangenes realitet, men representerer ikke den virkelige verden. De er fragmenter av det virkelige vi normalt oppfatter gjennom sansene våre, mens objektene under solen representerer form vi bare kan oppfatte ved hjelp av fornuften.

Sara Karimi – Iran

Ali Aljabali – Palestine

Alexander Menukhov – Russia

Mouhamadou Fofana – Senegal

Nitin Prakash Vare – India

Naderson Saint-Pierre – Haiti

Share: