Transformers - Transform

Ungdomsprosjektet til Transform som bl.a er støttet av Barne- og Familiedirektoratet, heter Transformers. Vi har vært aktive på Saupstad/Heimdal i mange år med ulike ukentlige workshops, og i år har vi base på Heimdal VGS hvor vi har workshops i internasjonal matlaging, foto, perkusjon/trommer, indisk dans/bollywood og kunst/håndverk. Sammen med elevene på skolen møtes lærere og deltakere fra hele verden til kunstnerisk utfoldelse og dette skoleåret er målet at vi skal vi lage en festival på skolen som viser mangfoldet og talentene. Samt alt det unike denne skolen og bygget har å by på.

Prosjektleder – Laye «Ananas» Dieng

Laye Dieng er født inn i en griotfamilie i Dakar, Senegal hvor han vokste opp. Som 19-åring begynte han å turnere i Europa og USA med kjente stjerner fra Vest-Afrika og startet etter hvert opp som freelance danser. Han ble tildelt nederlandsk statsborgerskap som kulturell ambassadør for Senegal og har bodd i Amsterdam i over 20 år. I 1999 bygget han opp kompaniet Lions of Africa som har turnert årlig i Europa, Asia og Afrika samt hatt en rekke store offisielle oppdrag i Senegal.

Han flyttet til Trondheim i 2013 og har siden da engasjert seg i Transform for å løfte fram afrikansk kultur.

Internasjonal matlaging – Rosalia Redondo Acousta

Rosalia Redondo har vært en del av Transform i mange år. Hun er opprinnelig fra Mexico, er utdannet kokk i Norge, som konditor ved Cordon Bleu i Paris og har hatt sitt eget cateringfirma «Mexican Alternativ cooking». Rosalia har et bankende hjerte for mat fra hele verden, hvordan den lages og serveres, og har også reist mange steder for å lære.

I denne workshopen får du være med å lage mat fra mange verdenshjørner som indisk, thai, vietnamesisk, spansk, amerikansk, meksikansk m.m og det er mange som kommer på besøk for å få en smakebit.

Kunst og håndverk – Suparna Paul og Divya Naik

Suparna Paul er fra Jamshedpur i India og har bodd de siste tre årene i Trondheim. Hun er en selvlært kunstner som gleder seg over alle typer kreative prosjekt, men med maling som hovedfokus. Hun har jobbet som lærer i India og har jobbet med maleri, design av tekstiler, pyntegjenstander og bruksgjenstander, og ønsker hele tiden å utvide den kreative horisonten og lære nye teknikker.

Sammen med gjengen på Heimdal VGS skal vi under hennes kreative ledelse lære ulike teknikker og lage kunstinstallasjoner og flotte ting til oss selv.

Divya Naik går masterprogrammet på NTNU i arkitektur og kommer fra Mumbai i India. Både gjennom utdanningen, men også som person er Divya opptatt av kreativitet, nyskaping, kunstens påvirkning på menneskene og hvordan materialet en arbeider med kan brukes i nye former. F.eks origami – hvor en starter med et papir og bretter det til dyr, blomster, strukturer og ulike former.

Som lærer i håndverk på Transformers ser hun fram til å komme i kontakt med elever som synes det er spennende med å skape, bruke håndverk til å lage installasjoner og bare være kreative sammen.

Bollywood dans – Manik Nimbargi

Manikeshwari Nimbargi, også forkortet til Manik, er master-student på NTNU innen Electronic systems and Instrumentation. Men hun har også en bred erfaring innen kusnt og kultur fra hjemlandet India. Hun er lært opp i klassisk indisk dans hvor hun har studert under flere lærere og deltatt i konkurranser og eventer på nasjonalt og internasjonalt. I tillegg koreograferer og danser hun Bollywood – dansen som er fra pop-kulturen i India og nært knyttet opp mot filmindustrien i landet. Manik lager også de nydeligste kunstverk med farget pulver kalt rangoli. Disse er mye brukt i deler av India for å hilse gjester velkommen ved å lage vakre mønster på gulvet gjerne iblandet lys og blomster.

På Transformers skal Manik lære bort fengende koreografier innen Bollywood dans som er både for gutter og jenter. Så er du glad i danse og musikk, er dette kurset for deg.

Foto – Javad Montazeri

Fotograf Javad Montazeri underviser i fotografering på Transformers. Han studerte fotografi ved Azad Universitet I Teheran I Iran og har jobbet med en rekke lokale og internasjonale nyhetsbyrå hvor bldene hans er publisert i en rekke aviser og magasiner. Som f.eks Reuters. Han har også hatt en rekke utstillinger og vunnet priser for sitt arbeid. Javad er fra Iran, men har bodd i Norge siden 2009.

Du får utdelt et speilreflekskamera til låns og Javad vil lære deg hvordan du kan ta gode bilder, bli nysgjerrig på alt du ser rundt deg og utvikle deg som fotograf.

Perkusjon/trommer – Udi Shlomo

Udi Shlomo er trommeslager og komponist, og ble født i 1976 i Kibbutz Nachshon, Israel. Han begynte å spille trommer i en alder av fem, og studerte senere musikk på “Rimon School of Jazz og Contemporary Music”. Da Udi studerte musikk videre, turnerte han rundt om i verden og har fått opptre med fantastiske musikere. Han flyttet til Norge i 2010 og har etablert flere musikalske prosjekter: “The Diaspora House”, “One Trick Pony” og “bloMo”. Han har spilt på festivaler som Oslo Jazz Festival og Jazz Fest Future, og har i den senere tid turnert i Russland, Serbia og Romania.

Nå skal Udi være trommelærer på Transformers og bygge opp en gruppe med kanskje mye trommiser som kan være med å opptre på festivaler og eventer i byen. Bli med 😊

Share: